Bergen in perspective
Typical provencial Norwegian area
Forside/Frontpage
LINKS
Norge på dansk
Visit Norway
Welcome to Bergen
Facts about Norway
Norway.no
Official Norway info
Norway.com
BERGEN - En dreng på Fisketorvet blev spurgt om den vedvarende regn i byen. "Det ved jeg ikke", svarede drengen, "jeg er kun 13 år!" - Gennemsnitlig falder der 2000 mm regn om året i Bergen. Alligevel er Bergen en af Norges smukkest beliggende byer (se billedet taget fra Ulriken nederst højre hjørne, ikke sandt!).
Byen er charmerende blanding af karakteriske træhuse med rødder tilbaget til Hansetiden. Cirka 220.000 indbyggere i søfartsbyen, en af Nordens ældste.
Fløibanen og Ulriken brugte jeg en julidag i 2005 til at få overblik over Bergen.

Som de fleste danskere holder jeg meget af Norge og kan generelt godt lide det norske folk. Siden min 1ste vellykkede ferie i den smukke sommer 1966 er jeg kommet der med meget lange, men regelmæssige mellemrum. Jeg er ikke til ski og det kolde vejr, men jeg holder af den norske natur, sproget og flaget.
Norge og nordmændene opleves meget forskellige fra danskerne trods "broder-folks-etiketten"; måske netop derfor!

Norge - Norway - Bergen
Like most Danes I like Norway very much and in general the Norwegian. Since my very first visit to Norway (July 1966), I have been there some times with laps in between. I like the Norwegian language, the flag and the nature, although I am not for certain the person for snow and skiing.

I visited Bergen the summer 2005. As usual it raines a bit, however the pictures above show the marvellous situated position in the fjord. For information try some of the links right.

Edward Grieg