2015
Retur til bogside
Synopsis

Udlandsdanskeren Michael Schmidt oplever til stadighed en mere begivenhedsrig hverdag, end han som 60+ pensionist egentlig ønsker sig.

Der bliver ikke meget tid til at reflektere fra sin penthouselejlighed på Rue Cronstadt i centrum af Nice ved Den franske Riviera.

Mordet på den ene af hans fortrolige venner fra tiden i det belgiske kloster giver fortsat anledning til spekulationer, eftersom det franske politi nærmest har opgivet at opklare forbrydelsen i Nice.

En henvendelse fra den afdøde vens nære relationer danner baggrund for en privat efterforskning, der fører ham til såvel Baltikum som områder i Tjekkiet og Storbritannien i et forsøg på at opklare forbrydelsen. Det sker i et noget utraditionelt samarbejde med forskellige fortidige kontakter samt et meget specielt privat netværk, der styres fra Oxford University i Storbritannien.

Den private opklaring af mordet og efterfølgende orkestrerede overmåde ultimative hævn sker efter flere måneders overmåde grundig planlægning, der inkluderer mange kompetencer såvel inden- som udenfor lovens grænser.

Sideløbende har Michael nok at gøre med at vedligeholde sit forhold til sin svenske kæreste Gudrun Thorsson Wicander i Stockholm.

Løven
i
London