Webmaster-info
Mail to Webmaster
Søg/Search
Guestbook
Weblog
Workshop
Italien/Italy - forside/frontpage
San Remo
San Remo
Italien - Italy - frontpage
Italien-Italy
Rejseoplevelser fra Ventimiglia
Ventimiglia-travel
Facts ab. Ventimiglia
Facts ab. San Remo
San Remo guide
Italienske riviera
Ventimiglia
Ventimiglia
Italian Riviera
Den italienske riviera
Enhver læser, der har besøgt den italienske riviera vil genkende mine betragtninger omkring den generelle kontrast i Italien. Støvlelandet er elsket af mange, både for sit klima, sprog, mad, vin, fodbold, smukke bygninger, latinske temperament. Læseren kan udfylde “resten”.

Kontrasterne mellem den varme, støvede og fattigeSyditalien sammenlignet med det kompakte og velstående Norditalien er slående for enhver italiens-rejsende. Eksempelvis giver et besøg i Rom indtryk af såvel rigdom i fortid og nutid samt fattigdom i samme tidsaldre. Besøges Italiens rigeste by Milano opleves en potent velstand trods relativ fattigdom i nogle forstæder.

Således opleves også den italienske riviera kontrastfyldt. Eksempelvis giver grænsebyen Ventimiglia en fornemmelse af om ikke just fattigdom, så dog beherskede livsudfoldelser for den lokale befolkning. Byen er ikke just en ferie værd. Helt modsat kan siges om en by, der ligger relativ tæt på, nemlig San Remo . Bevares, den er større end Ventimiglia, men det er som om den har suget al velstand og herlighed til sig på kystområdet, der kaldes “Den italienske Riviera”. Badebyer som f.eks. Diano Marina længere mod øst er badebyer på godt og ondt. Ligurien - som området kaldes - har den yderst snavsede, men dynamiske havneby Genua længere mod øst som centrum.

English-spoken guests are requested to enjoy the pictures above as well as some of the English-links right.
Feriebolig-web
Italien-guiden