Jørgen Boberg

Kunstneren er autodidakt maler og grafiker. Boberg har været i faget, siden han debuterede som 21 årig i Galleri Passepartout og året efter på Kunstnernes Efterårsudstilling. Hans kunst har efterfølgende været repræsenteret på talrige danske og udenlandske museer. Af danske kan bl.a. nævnes Statens Museum for Kunst, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot samt Københavns Bymuseum, Udenrigsministeriet og Amalienborg.

Hædersbevisninger som Eckersbergs Medalje (1990) og Thorvaldsensmedaljen (1999) samt Statens Kunstfonds livslange ydelse (siden 1996) for at nævne nogle.

Privat har Jørgen Boberg siden 1980 boet og arbejdet sammen med sin hustru (og forfatter Rie) i Pietrasanta, Toscana, Italien.


Jeg har længe synes om Bobergs kunst. Derfor var fristelsen for stor, da der var en udstilling i marts/april 2008 i Galleri5000, Filosofgangen 31 i centrum af Odense.

Den smukke nøgne quindekrop mixes i forskellige miljøer, hvor kirsebær og vanddråber er draperet i forskellige størrelser og variationer. En æstetisk nydelse, såvel fra en erotisk som kunstnerisk vinkel.

Det samme kan siges om hans aldeles fremragende portrætkunst af såvel kendte som ukendte danskere, hvilket oprindeligt henledte min opmærksomhed på ham.

Det var næppe nogen tilfældighed, at Dronning Margrethe II ønskede, at han skulle forevige hende til 60-års fødselsdagen.


Drømmen (2007)
4 Bedste danske malere
Jørgen
Boberg

Grønningen.dk
Galleri5000
jørgenboberg.dk
rieboberg.it
Fyens stiftstid. - anmeldelse (marts 2008)
Avisen.dk - weblog 17/03/08
Mindeord 29/08/09