Webmaster-info
World Clock
Mail to Webmaster
Focus from Webmaster
Søg/Search
Guestbook
Weblog
Workshop
Den gl. By / The old City
Den gamle By i Aarhus / The Old Town in Aarhus
Aarhus-portalen
Aarhus in English
Den gamle By
The Old Town
Atletion
Aarhus havn
Aarhus Harbour
Aarhus lufthavn
Aarhus Airport
Aarhus universitet
Aarhus University
Aarhus Universitetshospital
Aarhus trafik - Midttrafik
Aros er det olddanske ord for Aarhus. Danmarks 2en største by. Smilets by af nogle kaldet. Når man(d) kommer i en by over 25 år cirka 2-3 gange/årlig i såvel tjenstlige som private anledninger, faktisk på alle årstider, med fly/færge/bil danner der sig et naturligt indtryk af Aros.

Turistens Aarhus
Tilbudene er talrige i denne cirka 300.000 indbygger-antal store by. Sådan må det være. Jeg skal ikke lege turistforening, men blot opfordre læseren til 3 besøg, der simpelthen er et MUST.
Aros kunstmuseum – det er relativt nyt, stort, moderne og flot med mange forskelligartede udstillinger.
Den gamle by - en enestående byprofil fra en svunden tid. Alt er gennemført ned i detaljen. Folk i byen er klædt i gamle dragter. Alle gamle håndværker-grene er repræsenteret. Alt sammen i en enestående bykulisse tæt op af den smukke botaniske have.
Marselisborg-skovene-
Tivoli-friheden og stadionanlæggene samt NRGi-arena er interessante områder at gæste på alle tider af året.

Alt sammen skyllet ned med den rigtige væske ved en café langs det nyetablerede kanalområde i centrum af byen. Samme sted (Clements torv) stod unge mennesker af begge køn med papskilte mrk. “Få et gratis knus”; alternativ velkomst, må man(d) sige!

Studie-Aarhus
Universitet og mange (højere) læreanstalter er naturligt placeret i denne by. Det giver – som i alle universitetsbyer – et dynamisk liv af ungdommelig aktivitet – både i dagtimerne, men især i aften- og nattetimerne. Opslag på læreanstalter fortæller meget bedre, hvad der aktuelt er ”hot”.

Havnens Aarhus
Meget er sket siden prinsesse-færgernes ankomst ved Europa Plads. Også Peder Paars og Niels Kliim har skiftet kølvand. Færgerne fra Sjælland lægger til i den nordlige del. En stor containerhavn taler sit tydelige dynamiske maritime sprog. I den nordligste ende af havnen haves store planer, der netop er i en politisk beslutningsfase. Bl.a. kan forudses – hvis det hollandske arkitektfirma får sin vilje – Danmarks højeste hus.

Det grå Aros
I enhver større by findes – i hvert fald muligheder – for ghetto-dannelser. ”Gjellerup-parken” er ét af de mindre heldige eksempler på forstads-bebyggelse. Naturligvis er der også faldefærdige og grå områder visse steder i den indre by; imidlertid sørger den aktuelle konjuktur-bestemte velstand for, at de – enten rives ned, eller – moderniseres, så der kan rulle millioner rundt mellem køber og sælger og ikke mindst banker samt realkreditinstitutioner. Seneste ejendomspriser er absolut ikke på sinke-stadiet ;-(

Det politiske Aros
Byen har været regeret i man(d)s minde af socialdemokratiske bykonger med en ung jura-uddannet venstrekvinde som undtagelse. Men nu er socialdemokratiet tilbage på borgmesterpladsen personificeret af det unge håb Nikolaj Vammen.

Hvorfor Aros?
Aarhus-området repræsenterer Danmarks næststørste vækstområde. Masser af dynamik og innovation. En del kapital. Meget know how, bl.a. udklækket fra de mange læreanstalter. Landets største hospitals-koncentration er på vej. Et naturligt centrum for mange dynamiske aktiviteter i region Midtjylland, især midt og øst.

Jeg har boet i Københavns-området i 54 år og nu selvvalgt på Fyn i 4 år. Det er mine valg, men jeg kan sagtens fornemme energierne i forskellige niveauer og sammenhænge.En april weekend 2007 med bl.a. EM i latin-dans var vel ca. 50ende besøg og jeg kommer afgjort igen i ”smilets by”.

Har du været der – forstår du! Har du ikke, bør du!


Aros kunstmuseum
Region Midtjylland
The city of Aarhus is the second largest city in Denmark situated in the heart of Jutland. The municipality of Aarhus covers approximately 300.000 inhabitant.
I have visited this beautiful city about 30-40 times over a period of ab. 25 years thanks to my job and private reasons. I have been there almost every month a year.
As a foreigner Aarhus is a MUST for you during your stay in Denmark. This private website is just one "entrance to a beautiful city" - Do enjoy your stay!

Littaros.dk
Hovedbibliotek
Aarhus fremtid
Statsbiblioteket
Kort af Aarhus
Ovartaci museum
Aarhus statistik
Blogs:
Hug i Aros
Ovartaci
Savage Rose i Koncerthuset
AUH-Risskov
Havnefront