Colchester
Vælg emne ved at klikke på billede nedenfor/
Choose subject by clicking on the picture below


London
Faka om Storbritannien
Enjoy England
Visitbritain.dk (hjælp til rejsen)
England
Den ældste og største

Colchester i Essex er Storbritanniens ældste registrerede by. Og den interessante borg Colchester Castle har det største normanniske borgtårn i Europa.


Colchester - ca. 25 kilometer fra Harwich - kan nås indenfor ca. 30 minutter fra Harwich. A 120 samt A 133 er den naturlige vej til denne mindre, charmerende by, medmindre man skal videre til London af A 12.


Floden Colne løber igennem det indre af Colchester, hvilket man egentlig ikke mærker meget til. Derimod er Colchester Castle og den meget smukt planerede slotshave et centrum for beskuelse.

For dem der kan ”huske” længere tilbage, fortælles det, at romerne invaderede Britannien i år 43 e.Kr. og Camulodunum (Colchesters nuværende placering) var deres hovedmål. Samme sted blev senere skuepladsen for hele 11 britiske kongers overgivelse til kejser Claudius.

Stedet blev til Colonia Claudia efter den sejrrige kejser og var den første hovedstad i den nye romerske provins kaldet Britannia. Den centralt liggende borg blev bygget ca. 1079-1120 med genbrugsteglsten og fliser fra den ødelagte romerske by. Borgmuseet fortæller med udmærkede udstillinger om Colchesters historie.

Byens turistkontor har lavet en særlig by-vandring, der illuderer højdepunkter og seværdigheder i denne gamle by. For læsere, der har været i den nordvestengelske by Chester i nærheden af Wales, kan der ses paralleller.

En blandt flere interessante spots er ”Dutch Quarter”, opkaldt efter det 16. århundredes flamske flygtninge, der boede der. Mange af dem var klædebranchen, hvilket også gjorde Colchester berømt.
Englands næststørste vandtårn – ”Jumbo” efter en elefant i Londons Zoo – fra 1882-83 er også en noget anderledes konstruktion. Endelig er Balkerne Gate den største eksisterende romerske port (og ældste bymur) i Storbritannien. Det 110-år gamle rådhus ligger smukt på hovedgaden og tårnet ses langvejs fra.

I centrum findes også et areal kun for gående. To shoppingcentre Culver og Lion Walk samt diverse mere eller mindre tiltrækkende detailbutikker danner et center for såvel de lokale som udefra kommende købelystne personer.

Visit Colchester (eng.)
Webmaster
Frontpage